Om Bacchus Antik

Bacchus Antik handlar med 1900-talsföremål.
Med start i jugend och klassiskt svenskt konstglas har vi ett brett och spännande utbud av keramik, glas, lampor och möbler.

Vi har ett stort sortiment av keramik från Gustavsberg och Rörstrand med namn som Berndt Friberg, Stig Lindberg, Gunnar Nylund och Carl-Harry Stålhane.
Vi har också ett av Sveriges bästa sortiment av konstglas med mästare som Simon Gate, Edward Hald, Edvin Öhrström, Vicke Lindstrand, Nils Landberg, Ingeborg Lundin och många fler.

I våra hyllor hittar Du även italienskt konstglas, finskt konstglas och Gallévaser.

Det är viktigt att förmedla glädje. En hel vägg rymmer ”gladkeramik”, koppar och porslin som längtar efter kafferep och tebjudningar.
Favoriter som Berså, Spisa Ribb och Zebrakoppar trängs med sällsynta trevligheter som Stig Lindbergs Tahitikoppar eller Karin Björquists femtiotalistiska tegods Svart Ruter.

I taket svävar en hel värld av lampor. En stor samling av jugendlampor från Böhlmarks blandat med Glössnerlampor, PH-lampor och tidstypiska lampor från 1950- och 1960-talet.

Bland möblerna hittar Ni allt från Carl Malmstens klassiker Samsas och Farmor till Bruno Mathsons Jetsonfåtöljer och Hans Wegners soffbord.

Kom in på en titt. Här pågår alltid någonting. En kund kan kliva in med en Farsta-skål. En annan går ut med en Wegnerstol eller tre koppar ur Alf Wallanders trollsländeservis. Telefonen ringer från New York. Packlådor öppnas. Inkomna varor hamnar inte alltid på första plats. Ibland ställs de så att kunden får leta en smula. Det händer saker i hyllor och montrar hos oss!

Ägaren Michael Strömquist har varit handlare sedan 1978 och Bacchus Antik har sedan 1996 legat mitt i antikdistriktet på Upplandsgatan i Stockholm.
Sedan juni 2011 har vi två butiker på samma adress.

Vi har också ”Lampverkstaden” hos oss på Bacchus Antik som utför lampreparationer av alla slag samt egen tapetserarverkstad.

VÄLKOMNA!

 

 
 
Förenade Antik- och konsthandlare                
Bacchus Antik är självklart medlem i Förenade Antik och Konsthandlare.
Samt är med i Antiques Are Green - för ett klimatsmart användande av våra resurser.